Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israel trekker sine diplomater ut av Norge

Israels utenriksminister Yisrael Katz. (Foto: Flash90)
Israel reagerer kraftig på norsk anerkjennelse av en palestinsk stat.

Israel henter hjem sine diplomater fra Norge etter at den norske regjeringen anerkjente «Palestina» onsdag morgen. Israel henter også hjem alle sine diplomater fra Irland, da de også vil anerkjenne en palestinsk stat.

– Jeg har instruert om umiddelbar tilbakekalling av Israels ambassadører til Irland og Norge for konsultasjoner i lys av disse landenes beslutninger om å anerkjenne en palestinsk stat, sier Israels utenriksminister Yisrael Katz.

Israels ambassadør Avi Nir-Feldklein bekrefter at han forlater Norge.

– Dette promoterer ikke en palestinsk stat på noen måte, men det promoterer Hamas og dens herrer i Teheran som sikkert raskt vil lovprise beslutningen og forherde sin posisjon. Det igjen vil gjøre det mer krevende å få våre gisler løslatt. Dette vil forlenge krigen, sier den israelske ambassadøren til Dagen.

Tilbakekallelsen av diplomater er et tydelig signal fra den israelske regjeringen.

– Jeg sender et klart og utvetydig budskap til Irland og Norge: Israel vil ikke forbli stille i møte med dem som undergraver vår suverenitet og setter vår sikkerhet i fare, sier den israelske utenriksministeren.

Katz mener norsk og irsk anerkjennelse av en palestinsk stat etter massakren 7. oktober er en belønning til Hamas og deres iranske støttespillere.

– Dette forvrengte skrittet fra disse landene er en urettferdighet mot minnet til ofrene for 7. oktober, en undergraving av forsøket på å få returnert de 128 gislene og en seier for Hamas og iranske jihadister, som undergraver sjansen for fred og som stiller spørsmål ved Israels rett til selvforsvar, sier Katz.

Han sier videre at «den norsk-irske dårskapen» ikke vil avskrekke Israel fra å oppnå sine mål om å returnere gislene og skape sikkerhet igjen.

– Vi er fast bestemt på å nå våre mål om å gjenopprette sikkerheten til våre innbyggere, ødelegge Hamas og få gislene hjem igjen. Det finnes ikke en mer rettferdig sak enn dette, sier den israelske utenriksministeren.

En ensidig anerkjennelse av «Palestina» før det foreligger en fremforhandlet løsning er oppskriften på mer konflikt, og det vil være en belønning av terror. Det er også en undergraving av folkeretten, da en palestinsk stat ikke oppfyller betingelsene som Montevideo-konvensjonen setter til stater.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart