Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Flyforbud over Marokko

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

I flere år har israelske fly fått bruke luftrommet over Marokko. De har til og med fått lov til å lande i Marokko ved behov, selv om det ikke har vært faste ruter mellom Israel og Marokko. Da daværende utenriksminister David Levy (som kommer fra Marokko) i januar var på besøk hos den nye kongen, Mohammed VI, var det tale om at El Al skulle kunne opprette faste flyruter mellom de to landene.

Men da Marokko brøt forbindelsene med Israel i oktober, endret klimaet seg. Det fikk det israelske flyselskapet Arkia erfare. Selskapet hadde planlagt å drive charterflyging til Salvador i Bahia-provinsen i Brasil. Flyturen skulle ta 15 timer. Det skulle være mellomlanding i Tenerife, som tilhører Spania.

Men nå sier regjeringen i Marokko nei til å bli overflydd av israelske fly. Det betyr en så lang omvei for flyene at ruten ikke blir konkurransedyktig. I tillegg har konkurrerende flyselskaper satt ned prisen for å forhindre Arkias ruter. Prosjektet er derfor utsatt.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart