Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Flyforbud over Marokko

I flere år har israelske fly fått bruke luftrommet over Marokko. De har til og med fått lov til å lande i Marokko ved behov, selv om det ikke har vært faste ruter mellom Israel og Marokko. Da daværende utenriksminister David Levy (som kommer fra Marokko) i januar var på besøk hos den nye kongen, Mohammed VI, var det tale om at El Al skulle kunne opprette faste flyruter mellom de to landene.

Men da Marokko brøt forbindelsene med Israel i oktober, endret klimaet seg. Det fikk det israelske flyselskapet Arkia erfare. Selskapet hadde planlagt å drive charterflyging til Salvador i Bahia-provinsen i Brasil. Flyturen skulle ta 15 timer. Det skulle være mellomlanding i Tenerife, som tilhører Spania.

Men nå sier regjeringen i Marokko nei til å bli overflydd av israelske fly. Det betyr en så lang omvei for flyene at ruten ikke blir konkurransedyktig. I tillegg har konkurrerende flyselskaper satt ned prisen for å forhindre Arkias ruter. Prosjektet er derfor utsatt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart