Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Arbeiderpartiet

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Det var en stor skuffelse for mange i Arbeiderpartiet at Moshe Katsav ble valgt til nye president og ikke Shimon Peres. De tar det som et tegn på at «det andre Israel», jødene fra muslimske land, er i ferd med å få makten på stadig flere felter. En del europeiske jøder ser det som en trussel.

Presidenten i Knesset heter Avraham Burg. Han er 45 år gammel, ortodoks jøde, tilhører i mange saker venstrefløyen, og har store ambisjoner om å nå helt til topps i israelsk politikk. Etter at Peres tapte presidentvalget, Camp David-forhandlingene slo feil og koalisjonen gikk opp i limingen, skal Burg ha sagt at «alt faller fra hverandre» på et internt møte. Han gikk til et voldsomt angrep på Ehud Barak.

Burg har lenge hatt et dårlig forhold til Barak. Nylig sendte han ut en invitasjon til et møte som skulle «bygge partiet opp igjen». Siden avlyste han møtet, for at det «ikke skal bli misforstått». Men han vil forsøke å bli partiets statsministerkandidat «den dagen Baraks tid som statsminister tar slutt».

Den nye utenriksministeren, Shlomo Ben-Ami, ser også seg selv som en utfordrer til Barak. Noen mener at han og Burg vil slå seg sammen når de føler at tiden er inne.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart