Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Sharon er populær

Det israelske Arbeiderpartiet driver med en midlertidig ledelse, etter at tidligere statsminister Ehud Barak trakk seg som leder da han tapte valget for Ariel Sharon.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Til høsten skal partiet velge ny leder. Foreløpig har to kandidater meldt seg: Avraham Burg (som er «stortingspresident») og Binyamin Ben-Eliezer, som er forsvarsminister i Sharon-regjeringen. Burg regnes som favoritt. Han sier at Arbeiderpartiet har sviktet fra fattige velgerne, og lover et krafttak for mer utjevning.

Men en meningsmåling i begynnelsen av juni tyder på at det er forholdsvis uinteressant hvem som leder Arbeiderpartiet. Dersom Burg skulle stille mot statsminister Ariel Sharon, ville han få bare 22 % av stemmene, ifølge målingen. Ben-Eliezer ville få 12 %. Og skulle tidligere statsminister Binyamin Netanyahu forsøke seg, ville han få 24 %. Så foreløpig tyder alt på at Sharon står bomsterkt i det israelske folket.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart