Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ambassadør avvist

Da Irans daværende leder, ayatollah Ruhollah Khomeini, i 1989 utstedte en fatwa om at den britiske forfatteren Salman Rushdie skulle drepes for angivelig blasfemi i boken Sataniske vers, brøt Storbritannia den diplomatiske forbindelsen med Iran.

I 1998 ble forbindelsen gjenopptatt. Den britiske ambassadøren het Nick Brown. Han reiste hjem ved årsskiftet etter en normal ambassadørperiode.

En talsmann for det britiske utenriksdepartementet bekrefter at Storbritannia har fortalt Iran hvem som er utpekt til ny ambassadør, men vil ikke selv si hvem kandidaten er. Men det er blitt kjent gjennom den iranske dagsavisen Jomhuri Islami. Avisen hevder at det er David Reddaway. Og han er uønsket i Iran fordi han er «en jøde og et medlem av [britisk] etterretning». Ifølge avisen har Storbritannia truet med å nedgradere den diplomatiske forbindelsen hvis Reddaway ikke blir godkjent.

Den britiske talsmannen sier at det ennå ikke er kommet noe formelt svar fra Iran. Han ble spurt om en jøde kunne bli ambassadør i et arabisk eller islamsk land. Han svarte: «Utnevnelser blir gjort etter fortjeneste, ikke ut fra religiøs eller etnisk bakgrunn.»

David Reddaway er 48 år gammel. Han er gift med en kvinne av iransk opprinnelse og snakker språket (farsi) flytende. Han har tjenestegjort ved den britiske ambassaden i Teheran tidligere.

Når dette blir skrevet, har vi ikke registrert noen melding om hvordan dette gikk. Men det forteller noe om holdningene i Iran.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart