Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Angrep mot norske mål i Afghanistan og Iran

Raseriet rettet mot Norge og Danmark fortsetter i den muslimske verden.

Raseriet rettet mot Norge og Danmark fortsetter i den muslimske verden.

Tre dager etter at den norske ambassaden i Damaskus ble brent av muslimske demonstranter, ble ambassaden i Irans hovedstad Teheran angrepet av brannbomber og steiner tirsdag. Det norske våpenskjoldet skal ha blitt revet ned fra veggen og trampet på, mens det norske flagget ble brent.

I følge ambassadør Ole Kristian Holthe var angriperne en gruppe ungdommer nært knyttet til revolusjonsgarden. Dette er også de samme personene som har angrepet den danske ambassaden i løpet av de siste to dagene.

Statoils 39 ansatte i den iranske hovedstaden har gått i dekning, opplyser informasjonssjef Kai Nilsen. Ambassaden er hele tiden i kontakt med personer fra Hydro og Kværner, i tillegg til Statoil, som oppholder seg i landet.

Den danske statsministeren Anders Fogh Rasmussen sier han frykter at de voldelige protestene kan spre seg til en global konflikt.

– Vi står foran en global krise som kan komme ut av kontroll både for myndighetene og andre maktinstanser, blir statsministeren sitert på av VG Nett.

Norske soldater angrepet i Afghanistan
Seks nordmenn som deltar i ISAF-styrkene i Afghanistan ble skadet tirsdag, idet rasende demonstranter angrep den norske basen med håndgranater og steiner.

Demonstrasjonene var nok en protestaksjon mot Muhammad-karikaturene i norske aviser, først publisert i danske Jyllands-Posten. To av soldatene ble evakuert til sykehus for behandling, men uten livstruende skader. 34 nordmenn oppholder seg til daglig i leiren som er en del av NATOs gjenopprettingsarbeid i landet.

Tre afghanere skal ha blitt drept som følge av opptøyene utenfor ISAF-leiren i byen Maymaneh. I følge afghanske kilder ble 22 personer såret. De norske styrkene fikk blant annet hjelp av amerikanske soldater for å få roet gemyttene. Det er bekreftet at tåregass og gummikuler ble benyttet for å stilne den betente situasjonen, informerer VG Nett.

Flyktninghjelpen og Kirkens Nødhjelp evakuerer nå sine medarbeidere fra Afghanistan. Statsminister Jens Stoltenberg sier det er «uaktuelt» å evakuere norske styrker, som følge av den dramatiske hendelsen.

AVIS I SVERIGE:
Lesere kan sende inn Muhammed-karikaturer
Reaksjonene på Muhammed-karikaturene gir Norge og Skandinavia omtale i israelsk presse, såvel som i resten av verden.
En høyreorientert nettavis fra Sverige har utlyst en konkurranse, hvor leserne kan sende inn sine bilder av den muslimske profeten Muhammed, melder Yedioth Aharonoth.
Sd-Kuriren forklarer sin avgjørelse med at de forsvarer ytringsfriheten og stiller seg bak Jyllands-Posten, som først publiserte de originale Muhammed-karikaturene.
– Vi publiserer ikke noen tegninger av Muhammed for å krenke muslimer, men vi gjør det for å vise at demokratiet og ytringsfriheten i Sverige står over religiøse dogmer, skriver nettavisen på lederplass.
– Denne konkurransen kan føre til at også Sverige blir kastet inn i stormen av kritikk fra den muslimske verden, som til nå har vært rettet særlig mot Danmark og Norge. Rundt 350.000 muslimer er bosatt i Sverige, og Stockholm har Skandinavias største moské, skriver den israelske avisen.

8. feb. 2006 kl. 03.30
K. O. Bakken

 

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart