Hyller martyrer

Skolebøker som brukes i de palestinske selvstyreområdene, oppfordrer indirekte til kamp mot Israel og forherliger martyrdøden, viser en tysk undersøkelse.
I dikt og tekster gjøres det til et forbilde å dø for palestinernes rettigheter, sier en talsmann for et tysk forskningsinstitutt som i flere år har gransket palestinske og israelske skolebøker. Bøkene gis ut med støtte fra EU.
Israel nevnes ikke direkte i de palestinske skolebøkene, men det er likevel åpenbart hvem bøkene refererer til, ifølge undersøkelsen. Tidligere ble palestinske barn undervist etter bøker laget i Jordan og Egypt, men nå lager palestinerne sine egne skolebøker med penger fra EU.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart