Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF inntok «Hamas-byen» Nablus

Støttet av store stridsvognstyrker, gikk IDF onsdag morgen inn i den palestinsk-kontrollerte byen Nablus. Tradisjonelt har terrororganisasjonen Hamas stått sterkt i denne byen, og Israel ønsker å ødelegge organisasjonens terrorpotensial. En israelsk major ble skadet i angrepet. De israelske styrkene møtte motstand fra palestinere da de inntok byen fra flere retninger. Det brøt ut tung ildutveksling i nærheten av flyktningeleiren Balata. Palestinske styrker hadde utbygd stillinger for å forsvare seg mot de israelske styrkene som de siste døgn har samlet seg utenfor byen. Nablus har omkring 180.000 innbyggere.
Palestinske kilder opplyser om minst 18 palestinere drept i onsdagens kamphandlinger, de fleste av dem i Bethlehem. Der raser ennå kampene omkring Fødselskirken, hvor palestinske styrker har etablert base.
IDF har nå kontroll over en rekke palestinske byer og landsbyer:
Ramallah
Beit Jala
Bethlehem
Tulkarm
Kalkilya
Jenin
Salfit
Beitunya
Nablus
Idna
I de største byene patruljerer israelske stridsvogner gatene og det er innført portforbud. I Ramallah er deler av sivilbefolkningen uten vann. Arafat er fortsatt innestengt i sitt hovedkvarter, og får i svært begrenset grad kommunisere med omverdenen.
Det ventes at Israel vil ha «noen få dager» igjen til å knuse terroristenes infrastruktur, før USA presser statsminister Ariel Sharon til å avblåse aksjonene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart