IDF inntok «Hamas-byen» Nablus

Støttet av store stridsvognstyrker, gikk IDF onsdag morgen inn i den palestinsk-kontrollerte byen Nablus. Tradisjonelt har terrororganisasjonen Hamas stått sterkt i denne byen, og Israel ønsker å ødelegge organisasjonens terrorpotensial. En israelsk major ble skadet i angrepet. De israelske styrkene møtte motstand fra palestinere da de inntok byen fra flere retninger. Det brøt ut tung ildutveksling i nærheten av flyktningeleiren Balata. Palestinske styrker hadde utbygd stillinger for å forsvare seg mot de israelske styrkene som de siste døgn har samlet seg utenfor byen. Nablus har omkring 180.000 innbyggere.
Palestinske kilder opplyser om minst 18 palestinere drept i onsdagens kamphandlinger, de fleste av dem i Bethlehem. Der raser ennå kampene omkring Fødselskirken, hvor palestinske styrker har etablert base.
IDF har nå kontroll over en rekke palestinske byer og landsbyer:
Ramallah
Beit Jala
Bethlehem
Tulkarm
Kalkilya
Jenin
Salfit
Beitunya
Nablus
Idna
I de største byene patruljerer israelske stridsvogner gatene og det er innført portforbud. I Ramallah er deler av sivilbefolkningen uten vann. Arafat er fortsatt innestengt i sitt hovedkvarter, og får i svært begrenset grad kommunisere med omverdenen.
Det ventes at Israel vil ha «noen få dager» igjen til å knuse terroristenes infrastruktur, før USA presser statsminister Ariel Sharon til å avblåse aksjonene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart