Sender Powell

For første gang siden Israel gikk til omfattende militære aksjoner på Vestbredden i påsken, har USAs president George W. Bush oppfordret Israel til "å begynne tilbaketrekningen" fra byene de har tatt kontroll over. En høytstående tjenestemann i administrasjonen understreker imidlertid at USA ikke forventer at Israel trekker seg ut umiddelbart. Nå sender Bush sin utenriksminister Colin Powell til Midtøsten, i forsøk på å få til en våpenhvile mellom partene. Israels forsvarssjef, generalløytnant Shaul Mofaz, sier at IDF trenger minst fire uker for å gjennomføre planlagte operasjoner på Vestbredden, og ytterligere fire uker for grundig å ødelegge palestinernes terrorkapasitet. Han sier også at en militær faglig vurdering anbefaler regjeringen å utvise Yassir Arafat fra området. – Vi har avslørt at de palestinske myndigheter og Arafat styrer, oppmuntrer og finansierer terroroperasjonene mot oss, sier Mofaz, som understreker at den endelige beslutningen tilhører regjeringen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart