To israelske soldater drept i Kalkilya

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

 

I en skuddveksling med palestinere i Kalkilya sent onsdag kveld, ble to IDF-soldater drept og flere skadet. Soldatene ble skutt på fra kloss hold, etter at de gikk inn i huset til Marzan Suleiman, sjefen for den palestinske etterretningen i Kalkilya. IDFs hensikt var å arrestere ham og andre terrormistenkte.
IDF gikk onsdag inn i Kalkilya, Jenin, Betlehem og Bitounia som svar på den siste bølgen av terrorangrep som har drept minst 25 mennesker.
Bare timer etter selvmordsangrepet nord i Jerusalem onsdag kveld, angrep IAF helikoptre og jagerfly palestinske mål på Gaza-stripen. Forsvarsstyrkene opplyser at bombemålene var metallfabrikker som brukes til våpenproduksjon.

Hvorfor gjør Israel dette?
Israels omfattende militære operasjoner som svar på terroren, kan forklares i følgende to punkter, sier diplomatiske kilder:
1) Den beste måten å forhindre terror på, er å være med en militær tilstedeværelse i «Område A» (de palestinsk-kontrollerte områdene), i det minste til et sikkerhetsgjerde er bygd. Dette ble grundig dokumentert i april under «Operasjon Beskyttelsesmur».
2) Operasjonene sender et budskap til palestinerne om at de har noe å tape, i form av landområder, hvis angrepene fortsetter.
Statsministerens kontor har formulert Israels nåværende strategi slik:
«Israel vil svare på hvert terrorangrep med å ta områder fra den palestinske selvstyremyndigheten. Vi vil bli stående i disse områdene så lenge terroren fortsetter.»

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart