Hemmelige møter mellom Israel og PA

Israelere og palestinere har hatt flere runder med hemmelige forhandlinger i Nederland, skriver det nederlandske magasinet Vrij, ifølge NTB. Nederlands utenriksdepartement bekrefter at møtene har funnet sted, men vil ikke kommentere saken ytterligere. Det er ikke klart om samtalene i Nederland fortsatt pågår. Forhandlingene har fokusert på punktene der det er oppnådd enighet, spesielt betingelsene for opprettelsen av en palestinsk stat, sier en tidligere tjenestemann i det nederlandske utenriksdepartementet. Fra israelsk siden har blant andre utenriksminister Shimon Peres og Yossi Beilin deltatt, sistnevnte var sentral forhandler i Oslo-prosessen. Fra palestinsk side har nasjonalforsamlingens leder Ahmed Korei deltatt sammen med forhandlerne Nabil Shaath og Saeb Erekat. Meldingen om samtalene blir såvidt vi kan se ikke gjengitt i israelske nettaviser fredag morgen. Sålenge Yossi Beilin er involvert i samtalene er det grunn til å tro at disse føres uten noe slags mandat fra den israelske regjering.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart