Nye terror-grupper utviklet fra Libanon

De palestinske myndighetene etterforsker muligheten for at væpnede Fatah-terrorister på Vestbredden har delt seg og opererer uavhengig av palestinsk politisk og militær kommando. Etterforskningen ble satt igang etter at PA oppdaget at noen Fatah-folk mottok flere titalls tusen dollar fra "Løytnant" Munir Maqda, en opposisjonell Fatah-leder som oppholder seg i Libanon. Maqdas menn er antatt å stå bak et flygeblad som ble distribuert i Nablus og Jenin av en hittil ukjent gruppe som kaller seg Gjenkomstens Battaljoner (Kataeb al-Awdah), og hevder å være tilknyttet Fatah. Flygebladet lister opp et antall israelske ledere som skal drepes. Offisielle Fatah-kilder sier at denne gruppen er en av to utbrytergrupper som har operert i den nordre delen av Vestbredden siden begynnelsen av inneværende år. PA-kilder hevder at disse gruppene står bak angrep på både palestinske ledere og israelske mål. Flere av terroristene som har latt seg verve i de to nye gruppene mottar pengestøtte på flere tusen dollar i måneden, penger som stammer fra Iran og Syria, og kommer inn via Fatah-utbryteren i Libanon.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart