Israelsk militærutstyr stoppet på vei mot Iran

Et skip som hadde containere med israelsk militærutstyr ombord, ble inspisert i Hamburg, og tyske myndigheter beslagla forsendelsen. Utstyret skal ha vært på vei mot Iran, og er solgt av et israelsk firma. Israel gjør det klart at de forbyr alt salg av militært utstyr, inkludert reservedeler osv, til land som Iran. Men likevel har det altså skjedd at israelsk militærutstyr har blitt forsøkt solgt til Iran. Militærutstyret, som blant annet inkluderer gummideler til beltegående kjøretøyer, skal ha blitt solgt til et tysk firma av den israelske våpenforhandleren Avihai Weinstein (34). Hvorvidt han kjente til det endelige bestemmelsesstedet er ennå ukjent, men ifølge medier har han hatt kontakt med en annen israeler som prøvde å selge stridsvognmotorer til Iran for tre år siden. Israel har tidligere straffet folk som har forsøkt seg på illegale våpensalg med fengsel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart