Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Sharon må bygge ny, smalere regjering

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Allerede i dag begynner statsminister Ariel Sharon å bygge sin nye regjering, etter at Ap-ministerne i går kveld leverte sine avskjedssøknader. Sharon sier til president Moshe Katsav at han ønsker å få på bena en regjering med mindre parlamentarisk støtte, som i hvert fall kan få statsbudsjettet vel i havn. Sharon har behov for støtte fra seks nye Knesset-medlemmer, etter at Ap nå har forlatt koalisjonen. Onsdag kveld brøt forhandlingene mellom Arbeiderpartiet og statsminister Ariel Sharon sammen. Israelske nettaviser er torsdag fulle av spekulasjoner om hvordan den nye regjeringskabalen vil bli lagt. Ifølge Ha’aretz skal Sharon ha tilbudt avgåtte utenriksminister Shimon Peres (Ap) å komme tilbake til regjeringen. Dette skal Peres ha avvist.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart