Vil skape sammenheng mellom Kiryat Arba og jødisk nabolag i Hebron

IDF må skape en situasjon av trygghet for jødene i Hebron, og redusere tilstedeværelsen av palestinere i deres område til et minimum, sa statsminister Ariel Sharon da han søndag møtte IDF-offiserer i byen. I kjølvannet av fredagens terrorangrep som drepte 12 israelere, ønsker statsministeren at det skapes sammenhengende territorier mellom bosetningen Kiryat Arba og det jødiske nabolaget i Hebron. Det er ventet at boligminister Natan Sharansky kommer til å kreve en formell oppsigelse av Hebron-avtalen fra 1997, når regjeringen søndag kommer sammen til sitt ukentlige møte. Lørdag kveld godkjente forsvarsminister Shaul Mofaz og statsminister Ariel Sharon en IDF-operasjon i Hebron med mål om å arrestere terrorister i byen. Etter regjeringsmøtet søndag er det ventet at det blir gitt klarsignal til langt mer omfattende aksjoner. Utenriksminister Benjamin Netanyahu sier han forventer at verden vil "støtte alle aksjoner Israel velger å ta mot den palestinske selvstyremyndigheten og deres leder Arafat for å beskytte sine innbyggeres liv". En journalist som søndag holdt tidligere forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer ansvarlig for drapet på de 12 israelerne i Hebron fredag, blir nå truet med rettssak av Ben-Eliezer. Det er bare noen uker siden han gav ordre til en mindre israelsk tilbaktrekning fra Hebron. Ben-Eliezer forsvarer seg med at beslutningen ble tatt i fellesskap med statsminister Ariel Sharon og IDF-generaler.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart