Søk

Arabiske representanter får gå til valg

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

De arabiske representantene Ahmed Tibi og Azmi Bishara får delta i Knesset-valget 28. januar. Det ble bestemt av 11 høyesterettsdommere torsdag. Det arabiske Balad-partiet får også tillatelse til å delta i valget, det samme får ytre-høyre politikeren Baruch Marzel. Likud-kandidatene Shual Mofaz og Moshe Feiglin får ikke delta i valget. Den sentrale valgkomitéen har tidligere valgt å utelukke araberne Tibi og Bishara fra valget, på grunn av deres standpunkt som i praksis betyr slutten for en jødisk, demokratisk stat. Forsvarsminister Shaul Mofaz blir nektet å stille til valg fordi han ennå ikke har gjort seg ferdig med karanteneperioden etter at han gikk av som forsvarssjef sommeren 2002. (09.01 KVELD) HAMAS LEDER: Oppfordrer Irak til å bruke selvmordsbombere Dersom ikke palestinerne hadde vært opptatt med å kjempe mot "korsfarerne" (israelerne) i Palestina, ville de vært de første til å forsvare muslimene i Irak, mener Hamas-lederen Abdel Aziz Rantisi. Han oppfordrer Saddam Hussein til å forsvare seg med tusenvis av selvmordsbombere. Gjentatte ganger har Rantisi tatt til orde for opptrapping av selvmordsangrepene på Israel. (09.01 KVELD) KILDER I LIKUD: "Dramatisk vending" kan stanse tilbakegang Høyrepartiet Likud stuper i oppslutning på meningsmålingene, etter korrupsjonsavsløringene i primærvalget, og etter det kritikerne mener er et illegalt lån statsminister Ariel Sharons sønn har fått med pant i sin fars egen gård. Kilder i Likud sier til Ha’aretz at utviklingstrenden for partiet vil kunne snu dersom for eksempel Omri Sharon trekker seg fra Knesset-listen. En meningsmåling i Ha’aretz torsdag, viser at Likud kun oppnår 27 representanter i Knesset, mot 41 for bare fire uker siden. Det er ventet at statsminister Ariel Sharon i løpet av de "kommende dager" vil gi en offentlig forklaring på lånet på 1,5 millioner dollar. Likud ser på avsløringene i Likud som mer eller mindre fabrikkert løgn og oppfatter det som en kampanje mot partiet. – Jeg føler meg forfulgt. Det føles som en konspirasjon for å drepe Likud, og redusere vår oppslutning. Jeg håper detet inspirerer Likud-velgerne til å våkne opp, sier Knesset-representant Ze’ev Boim.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart