Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

«Sharon foreslo regjering uten Shas»

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Statsminister Sharon foreslo en koalisjon uten Shas, til fordel for Shinui, Nasjonalreligiøst parti og United Torah Judaism, ifølge Shinui-representanten Avraham Poraz. Ryktet om en slik regjering har vakt sinne i Shas, som anklager Shinui for rasisme. Denne anklagen skyldes at Shinui er villige til å gå inn i regjering sammen med UTJs "vestlige" ultra-ortodokse, men ikke de "orientalske" i Shas-partiet. Ifølge Poraz er grunnen til at UTJ er mer aktuelle å samarbeide med, at de ikke har så store krav om å få plasser i kabinettet. Dermed mener han at de ultraortodokse ikke vil få særlig innflytelse, hvis ikke Shas er med i regjeringen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart