Nei til Jerusalem-deling, nei til flyktninger

– Israel er klar til å gjøre "smertefulle kompromisser" for en varig fred, sa Ariel Sharon torsdag. Men statsministeren understreket at det ikke vil bli aktuelt å oppgi noen del av Jerusalem eller å gi de palestinske flyktningene rett til å vende tilbake, i fremtidige fredsforhandlinger. – Jeg tror ikke det er noen som har rett til å gjøre kompromisser når det gjelder Jerusalem, sa Sharon. – Vi er vokterne av Jerusalem for de fremtidige generasjoner, la han til. – Israel vil aldri akseptere at flyktningene får rett til å vende tilbake. Aldri, sa Sharon. Statsministeren mener Israel ikke har noe ansvar for flyktningene, fordi den unge nasjonen i 1948 ble angrepet av de arabiske statene. – Å akseptere at flyktningene kommer tilbake vil bety ødeleggelse av Israel som en uavhengig, demokratisk jødisk stat, påpekte Sharon. Uttalelsene falt i et møte med amerikanske jøder. – Hver jøde er en ambassadør for Israel, minnet statsminister Sharon representantene om.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart