Får økonomisk støtte som følge av krigen

Tyrkia bidrar minimalt for å hjelpe USA i krigen mot Irak, og Israel er helt på sidelinjen. Men hvis kongressen gjør som Bush har ønsket, vil Tyrkia få en milliard dollar, samt lånegarantier. Israel vil få en milliard dollar i spesiell militær bistand, og ni milliarder i garanterte lån. Dette er en del av en plan for å hjelpe landene som er berørt av krigen mot Irak. Israel har for eksempel måttet gjøre kostbare sikkerhetsforberedelser grunnet frykten for kjemiske eller biologiske angrep fra Saddam Hussein. Den amerikanske talsmannen Richard Boucher sa tirsdag at "USA anerkjenner at Tyrkia har en del behov, uavhengig hvor stor grad av samarbeidsvilje de viser".

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart