Historisk dårlig valgdeltakelse

Bare omlag 41 prosent av de 3,8 millioner israelere som hadde stemmerett i gårsdagens lokalvalg brukte muligheten. Dette er den laveste valgdeltakelsen i landets historie. I de forrige lokalvalgene, november 1998, var deltakelsen på 57,4 prosent.
Lite politisk konkurranse i de store byene, valgdag på vanlig arbeidsdag, liten tillit til det politiske system og kaldt vær blir foreslått som årsaker til tirsdagens bunnoppslutning av kilder ved innenriksdepartementet.
Statsminister Ariel Sharon var raskt ute med å erklære sitt eget parti, Likud, for valgvinner.
– Sharon lyver, og jeg har ikke noe respekt for en statsminister som lyver, svarte Arbeiderpartiets Knesset-medlem Eitan Cabel. Fra Cabels perspektiv var Ap den store seiervinneren. Uttalelsene fallt før konkrete resultater begynte å tikke inn for alvor. Onsdag morgen ser resultatet ut til å være en «respektabel uavgjort» for de to største partiene i israelsk politikk. I følge et foreløpig opptellingsresultat publisert tirsdag kveld, blir ordføreren i Tel Aviv, Ramat Gan, Ra’anana, Petah Tikva, Netanya og Herzliya gjenvalgt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart