Gaza-plan kan bli folkeavstemning

En stor kollektiv flytting av de 7.500 israelske bosetterne på Gaza-stripen kan bli avgjort av en folkeavstemning. Statsminister Ariel Sharon åpnet for dette onsdag under samtale med journalister i Knessets kantine.
– Gaza-planen min er et valg mellom det dårlige og det som er enda verre. Du må alltid se på hva som er farligere, forklarte Ariel Sharon.
Torsdag avholder Israels visestatsminister Ehud Olmert møte med USAs utenriksminister Colin Powell i Washington. Temaet for samtalene, som kommer under Olmerts overraskelsesbesøk i USA, blir tilbaketrekningsplanen fra Gaza, melder Ha’aretz.
– Ariel Sharon vil bruke tilbaketrekningen fra Gaza til å betale for amerikanske støtte til fortsatt israelsk kontroll over store deler av Vestbredden, analyserer Ha’aretz-korrespondenten Aluf Benn torsdag.
Økonomer anslår at en israelsk tilbaketrekning fra Gaza vi koste opptil 10 milliarder dollar. (05.02)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart