Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Jeg aksepterer Israels jødiske karakter

Yasser Arafat forstår «absolutt» at Israel må bevare sin karakter som en jødisk stat. Det fortalte han til Ha’aretz i et intervju tidligere denne uken. I følge den israelske storavisen er det første gang Arafat kommer med en slik uttalelse.
Yasser Arafat oppgir imidlertid ikke kravet om rett til å vende tilbake for palestinske flyktninger fra 1948. En tilbakevendingsrett for et stort antall palestinere vil true Israels eksistens.
Les mer på temasiden Flyktninger.
I følge Amos Malka, en tidligere israelsk etterretningssjef, kan Arafat være villig til å inngå kompromiss om en tilbakevendingsrett for bare 20-30.000 flyktninger. Malka tror Arafat hadde vært villig til å inngå en avtale på Camp David og Taba (2000/01), dersom statsminister Ehud Barak hadde gitt et mer generøst tilbud.
Amos Gilad, som har vært nestkommanderende i den militære etterretningen, mener at Arafat aldri hadde tanke om å inngå fred med Israel. PLO-lederens mål var å overvinne den jødiske staten med demografi, slik at jødene kommer i mindretall i sin egen stat.
De to ulike oppfatningene av Yasser Arafats mål og strategi har skapt stor debatt i Israel de siste ukene. Et flertall av befolkningen anser ikke Arafat som en fredspartner.
Arafat bekrefter at han er villig til å signere en avtale som innebærer en israelsk tilbaketrekning fra 97-98 prosent av Vestbredden, dersom palestinerne får landområder av tilsvarende kvaliet og størrelse andre steder.
Yasser Arafat krever fortsatt suverenitet over Øst-Jerusalem, inkludert Tempelplassen.
Etter en israelsk tilbaketrekning fra Gaza-stripen vil de palestinske sikkerhetstjenestene slå ned på Hamas- og Fatah-medlemmer som begår lovbrudd, lover Arafat.
Les fullstendig intervju med Arafat. (18.06.04)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart