16 år gammel tenåringsterrorist drepte tre israelere på marked

Tre israelere ble drept og omkring 40 skadet da en selvmordsterrorist utløste sine eksplosiver på Carmel-markedet i Tel Aviv mandag formiddag. To israelske kvinner og en mann ble drept i angrepet, som er det 14 selvmordsangrepet i selve Israel siden starten på år 2004. Jerusalem Post skriver at den 16 år gamle selvmordsbomberen er den yngste palestineren som har gjennomført et tilsvarende angrep de siste fire årene. Amr al-Faar (16) kom fra Nablus-området. Hans mor, Samira Abdullah (45), kritiserer terrororganisasjonen som sendte sønnen i sitt dødelige oppdrag: – Det er umoralsk å sende en som er så ung. De skulle ha brukt en voksen som forstår betydningen av sine handlinger, siterer den israelske avisen Ha’aretz. – Gud vil forbanne dem som rekrutterte Amar. Jeg har hørt historiene om de som rekrutterer barn i Nablus, men jeg trodde ikke det var sant, sa terroristens far til Ha’aretz mandag kveld. Tirsdag før soloppgang ble familiens hjem ødelagt av israelske styrker. Terroristen skal ha tatt seg inn i Israel fra Vestbredden, i et område nord for Jerusalem hvor sikkerhetsgjerdet ikke er ferdig utbygd. Det planlagte terrormålet skal ha vært Jerusalem, men terroristen ble nødt til å endre planer på grunn av israelske sikkerhetstiltak. Folkefronten for frigjøring av Palestina (PLFP) har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet. – Israel har ikke stanset og vil ikke stanse krigen mot den morderiske terrorismen som vi står overfor, lover statsminister Ariel Sharon. – Dette viser klart at den palestinske selvstyremyndigheten ikke har endret seg, sa Sharon. Med klar adresse til de palestinske talsmennene fortsatte den israelske statsministeren: – Vi vil ikke være tilfreds med snakk, løfter og fordømmelser.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart