Opprettholder krav til PA om terrortiltak

Dersom selvstyremyndighetene gjør tiltak mot palestinsk terrorisme, kan Israel komme til å koordinere både det palestinske valget i januar og tilbaketrekningen fra Gaza-stripen neste sommer, varsler statsminister Ariel Sharon. Mandag besøkte USAs avtroppende utenriksminister Colin Powell både Jerusalem og Ramallah. I følge Sharon har det vært sikkerhetskoordinasjon mellom Israel og PA etter Yasser Arafats død. Han understreker imidlertid at terror må stanse helt. Palestinske toppledere forklarte Powell at israelske militæraksjoner i palestinske områder gjør det vanskelig for dem å stagge de væpnede aktivistene. – IDF-operasjoner er den største trusselen mot stabiliteten og vår evne til å avholde valg 9. januar, sier en sentral tjenestemann i PA til Ha’aretz. IDF begrunner sine operasjoner i kampen mot terror. Tidligere har det vist seg at terroren har gått opp i perioder hvor IDF har vært tilbakeholdne i sin terrorbekjempelse. Under møtet mellom Powell og Sharon ble også trusselen fra Hizbollah og Iran drøftet. – Hizbollah har erstattet Arafat som hoveddrivkraften bak palestinsk terrorisme, skal Sharon ha sagt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart