Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Kutter i statsbudsjettet

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Koalisjonsavtalen med Labor (Arbeiderpartiet) og United Torah Judaism (UTJ) vil innebære endringer i statsbudsjettet på 1,5-2 milliarder shekel (opptil 3 milliarder kroner). Den vil også kreve et dypt kutt i forsvarsbudsjettet eller 3-5 prosent kutt i utgiftene over hele fjøla, inkludert midler avsatt til helse, sosialtjenester og utdanning, skriver Globes Online. Den nye regjeringskoalisjonen planlegger for eksempel en dyr evakuering av 8.000 israelske bosettere fra Gaza-stripen neste år. I følge nettavisen skal innflytelsesrike økonomiske kilder i Jerusalem ha uttalt: "Det vil bli budsjettkutt. Det finnes intet alternativ. Finansdepartementet har ingen penger. Stort sett alle reservene er allerede brukt opp." Midlene vil bli brukt til, blant en rekke andre ting, å opprette et nytt departement til formannen i Arbeiderpartiet, Shimon Peres, noe som vil bety kostnader på rundt 30 millioner shekel for en generaldirektør, kontor og sikkerhetsdetaljer. Utgiftene kan likevel komme til å stige om Peres skulle bli satt til å ta hånd om tilbaketrekningsplanen fra Gaza-stripen. Regjeringsavtalen med Ap innebærer budsjettendringer på 600 millioner shekel, mens UTJ har blitt lovet 290 millioner. Avtalene med Likud har enda ikke blitt fremmet i Knesset. For å få inn mer penger i statskassen har man allerede bestemt at avgiftene på sigaretter skal økes, noe som vil bidra til en ekstra inntekt neste år på 400 millioner shekel. Det er også planer om å øke avgiftene på bensin, diesel og alkoholholdige drikkevarer.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart