Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Kutter i statsbudsjettet

Koalisjonsavtalen med Labor (Arbeiderpartiet) og United Torah Judaism (UTJ) vil innebære endringer i statsbudsjettet på 1,5-2 milliarder shekel (opptil 3 milliarder kroner). Den vil også kreve et dypt kutt i forsvarsbudsjettet eller 3-5 prosent kutt i utgiftene over hele fjøla, inkludert midler avsatt til helse, sosialtjenester og utdanning, skriver Globes Online. Den nye regjeringskoalisjonen planlegger for eksempel en dyr evakuering av 8.000 israelske bosettere fra Gaza-stripen neste år. I følge nettavisen skal innflytelsesrike økonomiske kilder i Jerusalem ha uttalt: "Det vil bli budsjettkutt. Det finnes intet alternativ. Finansdepartementet har ingen penger. Stort sett alle reservene er allerede brukt opp." Midlene vil bli brukt til, blant en rekke andre ting, å opprette et nytt departement til formannen i Arbeiderpartiet, Shimon Peres, noe som vil bety kostnader på rundt 30 millioner shekel for en generaldirektør, kontor og sikkerhetsdetaljer. Utgiftene kan likevel komme til å stige om Peres skulle bli satt til å ta hånd om tilbaketrekningsplanen fra Gaza-stripen. Regjeringsavtalen med Ap innebærer budsjettendringer på 600 millioner shekel, mens UTJ har blitt lovet 290 millioner. Avtalene med Likud har enda ikke blitt fremmet i Knesset. For å få inn mer penger i statskassen har man allerede bestemt at avgiftene på sigaretter skal økes, noe som vil bidra til en ekstra inntekt neste år på 400 millioner shekel. Det er også planer om å øke avgiftene på bensin, diesel og alkoholholdige drikkevarer.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart