Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Ingen fremgang etter veikartet for fred uten avvæpning av militser

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

FNs generalsekretær, Kofi Annan, er i Israel for å åpne den nye avdelingen av Holocaust-museet Yad Vashem. Søndag kveld møtte han statsminister Ariel Sharon, samtidig som israelsk tv sendte intervju med PA-formann Mahmoud Abbas. Den palestinske lederen varslet at en formell palestinsk våpenhvile kan bli erklært denne uken. Deretter vil de palestinske myndighetene være klar for omfattende diplomatiske samtaler. Statsminister Ariel Sharon svarte Abbas indirekte, med å forklare Israels synspunkt til Kofi Annan. – Det vil ikke være noen fremgang etter veikartet for fred uten at de væpnede palestinske gruppene blir fullstendig avvæpnet, sa Sharon. Israel krever også at de sterke utfallene mot landet i de palestinske lærebøkene tas ut. Mahmoud Abbas sier at en midlertidig palestinsk våpenhvile kan opprettholdes "så lenge situasjonen beveger seg i positiv retning". Hittil har de palestinske myndighetene nektet å avvæpne de palestinske terrorgruppene. Statsminister Ariel Sharon fortalte Kofi Annan at den relative roen de siste ukene ikke skyldes tiltak som de palestinske myndighetene har gjennomført mot terroristene. Sharon lovte å fjerne de ulovlige bosetningene som er blitt satt opp siden mars 2001. Disse vil mest sannsynlig bli fjernet etter tilbaketrekningen fra Gaza-stripen i sommer. Den israelske statsministerens budskap kommer til å bli gjentatt en rekke ganger de nærmeste dagene. En rekke statsledere og utenriksministre kommer til Jerusalem i anledning utvidelsen av Yad Vashem.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart