Terrorpresset fra Hizbollah avtar

I siste del av intifadaen ble Hizbollah den største pådriveren for palestinsk terror mot Israel. De siste ukene har dette presset mot palestinske terrororganisasjoner avtatt, sier en offiser i IDF til Ha’aretz. De israelske forsvarsstyrkene tror nedgangen i den palestinske volden vil fortsette inntil Israel har gjennomført adskillelsesplanen til sommeren. Mars måned ble den første måneden siden september 2000, da palestinerne startet intifadaen, hvor ingen israelere ble drept. – Den relative roen vi har for tiden tjener interessene til de fleste palestinske aktørene, sier offiseren. Hizbollahs reduserte motivasjon til å gjennomføre terrorangrep mener IDF skyldes det interne presset organisasjonen opplever i Libanon. Syria har bedt palestinske grupper i Damaskus om å avstå fra angrep som kan skape forbindelse mellom Syria og anti-israelsk terror. Forsvarsminister Shaul Mofaz er ikke fornøyd med anti-terror tiltakene til de palestinske selvstyremyndighetene. – Våpensmuglingen fortsetter. Palestinerne gjør ikke skikkelige tiltak mot ettersøkte personer, og det er også forsøk fra terrorgrupper på å gjennomføre angrep, sier Mofaz.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart