Vi beholder våre våpen til okkupasjonen er over

PA-formann Mahmoud Abbas uttalte mandag at han forventer at Hamas overleverer sine våpen når de etter all sannsynlighet blir med i den palestinske nasjonalforsamlingen fra sommeren av. Abbas gav imidlertid ingen indikasjon på om han ønsker å bruke makt mot terrororganisasjonen, dersom de nekter å avvæpne seg selv, i følge Ha’aretz. – Når en milits blir til et politisk parti, tror jeg spørsmålet om nødvendigheten av våpen blir irrelevant, uttalte PA-formannen på en pressekonferanse som han holdt sammen med statsminister Ahmed Qureia. Som respons på Abbas’ oppfordring, svarer Hamas at de ikke har noen planer om å overgi våpnene. – Våre fingre vil forbli på riflenes avtrekkere inntil okkupasjonen er over, sa talsmann Mushir al-Masri. Han gjør det klart at Hamas’ deltakelse i valget til sommeren "ikke betyr at vi er på vei til å bli et politisk parti." Det er første gang i terrororganisasjonens historie at Hamas deltar i lovlige valg for å oppnå seter i nasjonalforsamlingen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart