Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Bosetningene på Gaza-stripen er historie

Netzarim blir den siste israelske bosetningen på Gaza-stripen. Mandag morgen går evakueringsstyrkene inn for å be de siste 62 familiene forlate området. Hundrevis av infiltratører er også samlet i bosetningen, men det forventes ikke voldelig motstand. Netzarim har vært et av de mest konfliktfylte områdene de siste fem årene under intifadaen. Den israelske bosetningen og militærbasen har vært mål for utallige palestinske angrep. Generalmajor Dan Harel tror evakueringen av Netzarim vil gå smertefritt. – Bosetningens modige innbyggere har stått fast gjennom år med terrortrussel, skulder til skulder med oss. Både bosetterne og vi i IDF måtte ofre liv i forsvaret av bosetningen, sier Harel. Søndag ble de siste bosetterne fjernet fra sju bosetninger. Evakueringsstyrken møtte ikke særlig motstand verken i Slav, Katif, Dugit, Neve Dekalim, Atzmona, Elei Sinai og Nisanit. Søndag startet husødeleggelser både i Nisanit og Dugit nord på Gaza-stripen, skriver Ha’aretz. 200 bulldosere skal være klar til innsats på Gaza-stripen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart