Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Bosetningene på Gaza-stripen er historie

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Netzarim blir den siste israelske bosetningen på Gaza-stripen. Mandag morgen går evakueringsstyrkene inn for å be de siste 62 familiene forlate området. Hundrevis av infiltratører er også samlet i bosetningen, men det forventes ikke voldelig motstand. Netzarim har vært et av de mest konfliktfylte områdene de siste fem årene under intifadaen. Den israelske bosetningen og militærbasen har vært mål for utallige palestinske angrep. Generalmajor Dan Harel tror evakueringen av Netzarim vil gå smertefritt. – Bosetningens modige innbyggere har stått fast gjennom år med terrortrussel, skulder til skulder med oss. Både bosetterne og vi i IDF måtte ofre liv i forsvaret av bosetningen, sier Harel. Søndag ble de siste bosetterne fjernet fra sju bosetninger. Evakueringsstyrken møtte ikke særlig motstand verken i Slav, Katif, Dugit, Neve Dekalim, Atzmona, Elei Sinai og Nisanit. Søndag startet husødeleggelser både i Nisanit og Dugit nord på Gaza-stripen, skriver Ha’aretz. 200 bulldosere skal være klar til innsats på Gaza-stripen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart