Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

20.000 nye bosettere bør evakueres

Uzi Dayan er generalmajor i de israelske reservestyrkene, og en tidligere sjef for byrået for nasjonal sikkerhet. Han mener adskillelsesplanen som er gjennomført er et skritt i riktig retning, men ikke nok. I følge Dayans plan, som presenteres av Yedioth Aharonoth, bør Israel evakuere ytterligere 32 bosetninger på Vestbredden. Disse har en befolkning på omkring 20.000 bosettere. Israel vil deretter trekke seg tilbake bak en midlertidig grenselinje som inkluderer de tre store bosetningsblokkene, Gush Etzion, Ariel og Ma’ale Adumim. – Adskillelsesplanen har slått i hjel tanken om et stor-Israel, og den har også slått i hjel tanken om å gi land for fred. Begge disse konseptene har vist seg å slå feil, sa Dayan på en pressekonferanse i Tel Aviv. – Et Israel uten Gaza og Nablus vil være sterkere. Dette vil bevare Israel som en jødisk stat, oppheve kontrollen over et annet folk og skape et utgangspunkt for sameksistens, sier Dayan. Generalmajoren mener hans foreslåtte grenselinje vil tjene Israels sikkerhet. Da Dayan ledet byrået for nasjonal sikkerhet foreslo han en ensidig tilbaketrekning for statsminister Ariel Sharon. Han har også vært en pådriver for å bygge sikkerhetsgjerdet på Vestbredden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart