Ble medlem av WTO

Verdens handelsorganisasjon (WTO) godtok fredag Saudi Arabia som sitt 149. medlemsland. Dette markerer slutten på en 12 år lang forhandlingsprosess, som har blitt forsinket av landets deltakelse i den arabiske ligas boikott av Israel. Alle WTO-land må være enige, for at nye medlemmer kan bli tatt opp, og Saudi Arabia har nå gjort avtaler med flere av medlemslandene, om å åpne opp sitt marked for dem. Israels ambassadør i WTO, Itzhak Levanon, sier at landet har kommet med tilstrekkelige garantier i sin opptaksprosess, for at det vil følge organisasjonens regler. Dette inkluderer også regelen om å "ikke ha boikott mot noen andre innenfor organisasjonen". – Slike typer boikotter innenfor WTO er totalt uakseptable […] Så snart Saudi Arabia aksepterte alle disse reglene, åpnet døren seg for fremtidige relasjoner, når øyeblikket er inne for det, fortalte Levanon til Jerusalem Post. Men prins Abdulaziz, Saudi Arabias assisterende minister for petroleumssaker, var langt i fra like klar i sin uttalelse fredag: "De er medlemmer og vi er medlemmer. Vi er bare der som medlemmer av WTO. Ikke noe mer."

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart