Lite kjennskap til Yitzhak Rabin

Lørdag er det ti år siden Israels statsminister Yitzhak Rabin ble myrdet av Yigal Amir. – Til tross for lovfestede undervisnings programmer om det politiske drapet, "mangler israelske studenter tilsynelatende grunnleggende kunnskap om Rabin og hans liv", skriver Yedioth Aharonoth. Avisen har gjennomført en undersøkelse blant 30 ungdomsskoleelever fra hele landet og ulike sosiale grupper. Elevene fikk ti forskjellige spørsmål om Rabins personlige og politiske liv. Bare 30 prosent husket datoen for mordet på Rabin, og de fleste husket ikke at han var forsvarssjef under Seksdagerskrigen i 1967. Nesten halvparten mislyktes i å navngi Jordan som Israels fredsforbindelse i løpet av Rabins statsministerperiode, men skrev i stedet at Egypt undertegnet fredsavtale med den avdøde statsministeren. I et forsøk på å redegjøre for de dårlige resultatene, legger elevene skylden på skolesystemet. – I løpet av året lærer vi nesten ingenting om Rabin. Han blir bare nevnt på hans minnedag, men også da er det fattet i korthet. Dette holder ikke, uttaler Shay Bialik, leder for det nasjonale studentrådet. Utdanningsdepartementet derimot, hevder de har gjort et omfattende arbeid for å sikre at studentene lærer om arven fra Yitzhak Rabin.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart