Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Lite kjennskap til Yitzhak Rabin

Lørdag er det ti år siden Israels statsminister Yitzhak Rabin ble myrdet av Yigal Amir. – Til tross for lovfestede undervisnings programmer om det politiske drapet, "mangler israelske studenter tilsynelatende grunnleggende kunnskap om Rabin og hans liv", skriver Yedioth Aharonoth. Avisen har gjennomført en undersøkelse blant 30 ungdomsskoleelever fra hele landet og ulike sosiale grupper. Elevene fikk ti forskjellige spørsmål om Rabins personlige og politiske liv. Bare 30 prosent husket datoen for mordet på Rabin, og de fleste husket ikke at han var forsvarssjef under Seksdagerskrigen i 1967. Nesten halvparten mislyktes i å navngi Jordan som Israels fredsforbindelse i løpet av Rabins statsministerperiode, men skrev i stedet at Egypt undertegnet fredsavtale med den avdøde statsministeren. I et forsøk på å redegjøre for de dårlige resultatene, legger elevene skylden på skolesystemet. – I løpet av året lærer vi nesten ingenting om Rabin. Han blir bare nevnt på hans minnedag, men også da er det fattet i korthet. Dette holder ikke, uttaler Shay Bialik, leder for det nasjonale studentrådet. Utdanningsdepartementet derimot, hevder de har gjort et omfattende arbeid for å sikre at studentene lærer om arven fra Yitzhak Rabin.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart