Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kan gå inn for nytt politisk system

Kadima, Ariel Sharons nye parti, kan gå inn for endringer i Israels politiske system i løpet av neste Knesset-periode. Hensikten skal være å redusere makten til de politiske partiene, og gjøre politikerne mer ansvarlige overfor velgerne. På slutten av 1990-tallet prøvde Israel ut direkte valg av statsminister, men forsøket ble mislykket fordi det politiske systemet ikke ble forandret nok, mener Meir Sheetrit i Kadima. Han ønsker seg også et valgsystem som vi har i Norge, hvor politikere velges til nasjonalforsamlingen fra ulike regioner. Israel har bare én stor nasjonal valgkrets. – Dersom politikerne blir valgt fra regioner "vil bare dem som velgerne vil ha komme inn, og ikke de som partienes sentralkomitéer vil ha", sier Sheetrit til Ha’aretz. I følge Yedioth Aharonoth vil en eventuell reform fra Kadima også innebære at statsministeren får mer makt, en tilnærming mot det franske og amerikanske presidentsystemet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart