Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Fire militante palestinere drept i kamper med IDF

Israelske styrker har de siste dagene gjennomført en større anti-terror operasjon nord på Vestbredden. De militære aksjonene, som har fått navnet "Nordlys", retter seg mot militante grupper i Nablus som har gjennomført og planlegger angrep mot israelske mål. Antallet terrorvarsler har økt betydelig den siste tiden. I følge Jerusalem Post har grupper tilknyttet Islamsk Jihad og Fatah gått i sammen i Nablus-området. De siste ukene er det konfiskert fire bombe-belter som ble forsøkt smuglet ut av byen. Tidligere i uken ble det avdekket et lokale for bombeproduksjon. Torsdag morgen var IDF på jakt etter Mohammed Shatiwi, et sentralt medlem av Fatahs Al-Aqsa Martyrbrigade i Nablus-området. I følge Ha’aretz, åpnet Shatiwi og to andre militante palestinere ild først. To israelske soldater ble skadet. De tre palestinerne ble drept i skuddvekslingen som fulgte. – Folk bør være klar over at vi snakker om en krigssone. Soldatene som har operert i byen de siste dagene har kommet under konstant beskytning, sier IDF-oberst Yuval Bazak. Fordekt som ambulansepersonell Tre palestinske ambulansefolk ble skadet i forbindelse med skuddvekslingen. IDF avsier kategorisk at det ikke ble skutt mot ambulansepersonellet. På den andre siden er det avdekket at en av de skadde "ambulansefolkene" i virkeligheten var en ettersøkt militant mann med navn Wa’el Amar. Soldater gikk inn på sykehuset dit Amar var brakt og tok ham til behandling i Israel. Shatiwi har vært en av IDFs mest ettersøkte menn i Nablus-området de siste to årene, sier Bazak. Han blir holdt ansvarlig for en rekke angrep og drap på israelske soldater. Det ble funnet en rekke våpen i bygningen hvor de militante palestinerne befant seg. En fjerde militant palestiner ble skutt og drept av snikskyttere fra IDF da han kom i nærheten av kampene "for å skade" soldater. Militærjeep angrepet En femte palestiner ble drept under et angrep på en israelsk militærjeep i bydelen Dahia. Jeepen kjørte seg fast, og en gruppe palestinske ungdommer benyttet anledningen til å angripe med brannbomber og raketter. En av de israelske soldatene åpnet ild og drepte Ibrahim Sa’id (19). IDF sier Sa’id kastet brannbomber mot styrkene. Den palestinske familien sier han ble skutt tre ganger, selv om han var "ubevæpnet". Steinkaster-angrep mot små israelske soldatlag kan være livstruende.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart