Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Hamas-ledere kan reise i Europa, men ikke vi

En israelsk brigader kan ikke delta på et videreutdanningskurs i Storbritannia fordi britiske venstreaktivister vil anmelde ham og få ham arrestert. I september måtte tidligere sjef for IDFs Sørkommando, generalmajor Doron Almog, vende tilbake fra London uten å gå ut av flyet i frykt for arrestasjon. Den gang oppsummerte vi situasjonen i artikkelen Israelske "krigsforbrytere" kan ikke reise i Europa. De ferske trusslene mot brigader Aviv Kochavi bekrefter at Almogs situasjon ikke var enestående. Situasjonen skaper "sjokkbølger" blant de øverste israelske offiserene, skriver Ha’aretz. – Situasjonen er absurd, sier en israelsk offiser. – Sentrale Hamas-ledere kan reise rundt i verden som de vil, men Kochavi må være hjemme i frykt for å bli arrestert. Hamas-lederne har gitt direkte ordre til å gjennomføre angre mot sivile, men nå er de politikere og har beskyttelse, legger han til. En Hamas-delegasjon besøker Moskva i dag. De har også fått invitasjon til land som Tyrkia og Sør-Afrika. Loven i Storbritannia tillater privatpersoner å anmelde mennesker mistenkt for krigsforbrytelser, selv om den eventuelle forbrytelsen ikke er gjennomført på britisk territorium. Her kan du lese mer om umoralen ved bare å anklage jødiske generaler for krigsforbrytelser, og ikke gjøre noe med dem som bruker andre liknende og langt tøffere krigsmetoder.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart