Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To søsken gjenforent etter 65 års adskillelse

Begge trodde de hadde sett hverandre for siste gang, da søskenparet Hilda Shelik (75) og Simon Glasberg (83) mistet hverandre under jødeforfølgelsene i løpet av andre verdenskrig. Mandag møttes de igjen ved Holocaust-museet Yad Vashem i Jerusalem, etter å ha levd 65 år i uvisshet om at den andre var i live. Det var barnebarna til Hilda og Simon, som takket være museets hjemmesider, oppdaget at familiemedlemmer likevel hadde overlevd Holocaust. – I dag er jeg lykkelig. Alle disse årene har gått uten at jeg trodde min familie overlevde. Selv da mine barnebarn fortalte meg at de hadde overlevd, trodde jeg ikke på det. I dag er jeg lykkelig, sier Hilda. En eldre bror i søskenflokken, Karol Weiner, trodde også Hilda var forsvunnet under krigen. Derfor skrev han en vitneforklaring i Hildas navn til Yad Vashem i 1999, hvor han hevdet dette. For rundt halvannen måned siden fant hennes barnebarn dette vitnesbyrdet, skrevet av hennes bror. Karol døde samme år, men takket være ham har Hilda og Simon blitt gjenforent i Israel. Miff.no: Historie


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart