Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Meshal snakket ikke om å anerkjenne Israel

Hamas benekter at deres politiske leder i Damaskus har snakket om å anerkjenne Israel. Meshal har bare innrømmet at Israel er en "realitet". – Khaled Meshal innrømmer at Israel eksisterer, og det er et faktum, sier organisasjonens talsmann Ghazi Hamad til Ha’aretz. Men det ble ikke sagt noe om å anerkjenne Israel, i følge Hamad. – Det er ikke noen endring i Hamas sitt standpunkt. Vi anerkjenner ikke Israel, legger han til. – Det ser ut som om Meshals uttalelser ikke ble gjengitt korrekt, sier Salah Bardawil, som leder Hamas sin partigruppe i det palestinske parlamentet. Han sier han har undersøkt saken med Meshal. – En formell anerkjennelse av Israel kan bare være aktuelt etter at en palestinsk stat er etablert, skal Meshal ha sagt til nyhetsbyrået Reuters. Sentrale Hamas-ledere har innrømmet at Israel eksisterer i flere år, men det er første gang slike signaler kommer fra lederskapet i Damaskus, skriver Ha’aretz. – Problemet er ikke at det er en enhet som blir kalt Israel. Problemet er at den palestinske stat ikke eksisterer, sa Meshal til Reuters. I intervjuet gjentok Khaled Meshal kravet om 1948-flyktningenes rett til å vende tilbake til sine hjem. Dette er et palestinske krav som vil gjøre slutt på Israel som en jødisk stat. Araberne vil komme i flertall. Det er også en rett som ingen andre flyktningegrupper fra denne perioden har fått. Les mer på temasiden Flyktninger. – Å innrømme at Israel eksisterer betyr ikke at man anerkjenner deres rett til å okkupere noe område av Palestina, som bare tilhører muslimene, sier en sentral Hamas-leder i Gaza by som gjengis av Jerusalem Post. Det blir heller ikke snakk om noen endring av Hamas’ charter med det første, sier Meshal. Charteret slik det nå lyder, oppfordrer til ødeleggelse av Israel som jødisk stat. Spill om "anerkjennelse" (28.02.06) Miff.no: Hamas


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart