Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Libanon-krigen var en suksess for Israel

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Torsdag ettermiddag gjentok statsminister Ehud Olmert sitt syn på krigen mot Hizbollah i Libanon sommeren 2006. Krigen var en suksess for Israel, mener Olmert. Han talte under et evalueringsmøte av krigen for IDFs øverste militære ledelse. Konklusjonene til de fleste av de forskjellige kommisjonene som ble satt ned for å etterforske feilene som ble begått under krigen, ble presentert for statsministeren under møtet. I følge Olmert opplevde Israel "suksess under krigen, men det ble også gjort mange feil som vi kan dra lærdom av og arbeide for å fikse dem så de ikke gjentar seg". – Om noen hadde sagt til meg den 11. juli 2006 at det sørlige Libanon vil være Hizbollah-fri om et halvt år, at det ikke vil være noen episoder ved grensen og at en libanesisk hærstyrke på 15.000 mann, støttet av internasjonale styrker, ville kontrollere området, ville jeg sag til ham at han er gal, sa Ehud Olmert. – Men slik er situasjonen i dag, la statsministeren til. Møtet ble arrangert av den avtroppende forsvarssjefen Dan Halutz. Den påtroppende forsvarssjefen, Gabi Ashkenazi, deltok ikke på møtet. Hans ansettelse er enda ikke formelt godkjent av regjeringen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart