Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Planla å svare tøft på kindapping ved nordgrensen

Statsminister Ehud Olmert bestemte seg allerede i mars 2006 for å svare med en større militæroperasjon dersom israelske soldater ble kidnappet av Hizbollah ved nordgrensen. Det kommer frem i en Ha’aretz-artikkel som lekker detaljer fra Olmerts forklaring til Winograd-komiteen. Olmert hevdet at han holdt flere møter om situasjonen i Libanon enn noen av sine forgjengere. Allerede 8. januar 2006, fire dager etter at han overtok som statsminister etter Ariel Sharons hjerneslag, fikk Olmert den første briefen om situasjonen på nordgrensen. Det ble holdt nye møter i mars, april, mai og juli. Under møtet i mars ba Olmert om å se operasjonsplaner for militære svar etter en eventuell kidnapping. Han valgte en moderat plan, som inkluderte luftangrep og en begrenset bakkeoperasjon. Olmert tror Ariel Sharon ville gjort det samme. Krigen mellom Hizbollah og Israel sommeren 2006 ble innledet da den shia-muslimske terrororganisasjonen angrep en israelsk grensepatrulje og kidnappet to soldater. Statsminister Ehud Olmerts forklaring etter krigen


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart