Første månedlige prisøkning siden juli

Konsumprisindeksen i Israel økte med 0,2 prosent i mars 2007. Dette er den første månedlige prisøkningen siden juli 2006, i følge statistisk sentralbyrå i Israel. I løpet av et år har prisene sunket med 0,9 prosent, men nå kan altså trenden være i ferd med å snu. Siden oktober har Israels Bank kuttet renten fem ganger for å nå inflasjonsmålet på mellom én og tre prosent. Det som skal ha ført til inflasjonen i mars, var blant annet 4,8 prosent høyere oljepriser og en prisøkning på høns tilsvarende 5,3 prosent. Mars er imidlertid lavsesong for grønnsaker og klær, noe som var med på å bremse den generelle prisøkingen, skriver Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart