Iran prøver å rekruttere spioner i Israel

Iran prøver å rekruttere israelske jøder med bakgrunn i Iran som agenter i Israel, opplyste den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet tirsdag. Regimet i Teheran skal ha henvendt seg til israelere med bakgrunn fra Iran over de to siste årene. Iran er ikke offisielt en fiende av Israel, og israelske statsborgere kan derfor fritt reise inn i landet. I løpet av de siste to år har over hundre israelere søkt om visum til Iran. I følge Shin Bet skal israelere være tilbudt tusenvis av dollar i belønning for israelske forskningsrapporter og bilder av hemmelige militærinstallasjoner. Shin Bet ber Knesset definere Iran som en fiendtlig stat. Da Israel ble opprettet i 1948, var det anslagsvis 140.000 jøder i Iran. Nå er det anslagsvis 25.000 jøder igjen, i følge Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart