Forsvarer israelske arabere mot anklager

– Den israelsk-arabiske minoriteten er en trussel mot demokratiet, sier Israel Beiteinu-politiker Israel Hasson torsdag, i et intervju med Yedioth Aharonoth. Han møter kraftig kritikk for uttalelsene fra forsknings-, kultur- og sportsminister Raleb Majadele, Israels første arabiske minister. I følge Hasson vil Israel kanskje komme i den situasjonen at de må kjempe en ny uavhengighetskrig, mot deler av sin egne arabiske minoritet. Uttalelsen kom etter at detaljer om kriminaletterforskningen mot den tidligere arabiske Knesset-politikeren Azmi Bashara ble kjent. Bashara er mistenkt for å ha gitt Hizbollah informasjon under den siste Libanon-krigen. Israels lovverk har dødsstraff eller fengsel på livstid for å hjelpe fienden i krigstid. Ap-minister Majadele forsvarer sine israelsk-arabiske brødre mot anklagene fra Hasson. – Mennesker som Knesset-medlem Israel Hasson […] vil bare skade den allerede ømfintlige situasjonen mellom jøder og arabere som bor her, sa Majadele. – Jeg er lei meg for at Hasson valgte å bruke en generaliserende anklage mot hele Israels arabiske befolkning, når anklagene mot Bashara enda ikke er avgjort i rettssystemet, legger han til.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart