Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Det var riktig av meg å gå av

Tidligere forsvarssjef Dan Halutz sier han gjorde rett i å bære det moralske og etiske ansvaret for sin ledelse av forsvarsstyrkene før og under Den andre Libanon-krigen. Etter å ha lest Winograd-rapporten er han ikke i tvil om at han valgte rett, da han tidligere i år valgte å gå av frivillig. – Jeg skjøv ikke over ansvaret mitt for den militære prestasjonen over på andre, og jeg fordømmer enhver annens forsøk på å unngå ansvar, sier Halutz. I følge Winograd-komiteens rapport hadde Halutz "ingen ordentlige svar på innvendingene som ble reist mot krigsplanleggingen, og presenterte heller ingen for det politiske lederskapet. På alle felt har forsvarssjefen mislykket i sin rolle. Han handlet uten ansvar, god dømmekraft og profesjonalitet." – Jeg er overbevist om at medlemmene i kommisjonen gjorde en troverdig jobb, med det ønske å oppnå sannheten, kommenterer Halutz. Generalmajor for reservestyrkene, Ran Goren, er imidlertid ikke helt enig i det bildet som gis av sin tidligere kollega i rapporten. – Kritikken mot Halutz er vanskelig. Det er vel ikke helt sant at han er impulsiv og uprofesjonell. Jeg tror kommisjonens medlemmer gikk litt for lang i disse beskrivelsene, hevder Goren.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart