Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Er ikke sikre på at Syria ikke vil angripe

Den offisielle vurderingen til israelsk etterretning er at Syrias krigsforberedelser først og fremst er defensive, og kommer av frykt for et israelsk angrep. Samtidig understreker den israelske regjering gang på gang at landet ikke ønsker å angripe, og dermed kan krig kun bryte ut ved en "misforståelse" mellom partene. Dette er den offisielle versjonen, men det er ikke hele bildet, i følge Ron Ben-Yishai i Yedioth Aharonoth. – Ganske mange forskere i IDFs etterretning og Mossad tror Syria bare venter på et passende tidspunkt [til å angripe] – og dette ligger nødvendigvis ikke langt frem i tid, skriver Ben-Yishai. Syria har allerede utplassert flere titalls rakettbatterier mot Israel, som kan avfyre 222, 302 og 600 millimeter raketter med opptil 500 kilo eksplosiver. Slike raketter har Tel Aviv innenfor rekkevidde. I tillegg har Syria et stort antall Scud-raketter av forskjellig type som kan nå alle mål i Sør-Israel. Den syriske hæren ruster raskt opp med hundrevis av avanserte anti-luft og anti-stridsvogn raketter. Disse blir kjøpt inn fra Russland og finansiert av Iran. Det er også registrert en kraftig økning i øvingsaktiviteten på den syriske siden av grensen. Både regulære avdelinger og reservestyrker blir ansett som klare til krig. I følge ekspertene som Ben-Yishai gjengir, kan Syria når som helst sette i gang et angrep i "Hizbollah-stil". – Informasjonen og erklæringene som kommer fra Damaskus skaper en høy usikkerhet i Israels etterretningsmiljø om den andre sidens intensjoner. I tilfeller med usikkerhet må man forberede seg på det verste, avslutter Ben-Yishai.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart