Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Vil overlate ansvaret for Gaza til Egypt

Israels viseforsvarssjef, Moshe Kaplinsky, foreslår å stenge alle grenseoverganger mellom Israel og Gaza-stripen og gi Egypt ansvaret for det palestinske området, skriver Yaakov Katz i Jerusalem Post. Til tross for at Israel trakk sine bosettere og militærstyrker ut av Gaza-stripen for to år siden, har landet likevel opprettholdt et slags ansvar for befolkningen der, inkludert koordinering av internasjonale hjelpeorganisasjoners arbeid. – Samme hvor mye vi prøver og samme hva vi gjør, får vi alltid skylden fra de internasjonale organisasjonene for den humanitære situasjonen på Gaza-stripen. Ved å trekke oss helt ut av dette kan de ikke lenger rette anklagene mot oss, sier en kilde i det israelske forsvaret. Kaplinskys plan åpner for at palestinerne på Gaza-stripen kan gjenoppbygge flyplassen sin og etablere en havn. – Terroristgruppene smugler uansett eksplosiver, raketter og våpen til Gaza-stripen gjennom tunneler fra Egypt. Det vil ikke gjøre så stor forskjell om de får en flyplass og en havn, argumenterer den anonyme kilden som presenterer Kaplinskys plan. Statsminister Ehud Olmert har ikke sett forslaget, forteller hans talskvinne Miri Eisin. Planen må eventuelt godkjennes i regjeringen før den settes ut i livet, understreker Eisin.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart