Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Eurovision i Israel avlyst

De israelske kringkastingsmyndighetene (IBA) har nylig vedtatt å ikke arrangere den nasjonale Eurovision-finalen, melder Yedioth Aharonoth. Grunnen skal være at man ikke ønsker å gi dem som står uten verneplikt noen som helst mulighet til å kunne representere Israel internasjonalt. I stedet har man utnevnt vinneren av programkonseptet "A star is Born", Boaz Mauda, som den som skal videreføre landets ære i den internasjonale finalen. Heldigvis for ham har han avlagt verneplikt. – Jeg vil ikke la dem som lurte seg unna sin militærtjeneste representere oss. Det er som å be meg applaudere noen som ved smutthull i lovverket unngår å bli beskattet. Jeg er også fryktelig i mot det ultraortodokse samfunnet som bruker loven for å komme seg unna tjenesten, sier generaldirektør for IBA, Mordechai Shklar. I følge Shklar er det å ikke avlegge verneplikten, enten man gjør det av medisinske grunner eller ikke, "et rop etter et anarki, som sier at loven er en selektiv ting som man ikke trenger å følge dersom man ikke liker den." Den internasjonale Eurovision-finalen er årlig verdens mest sette sangprogram, med deltakere fra de fleste landene i Europa. I Israel, såvel som i Norge, er den nasjonale finalen alltid en enormt populær begivenhet. Før årets internasjonale finale i Finland ble det mye bråk, da vertslandet ytret ønske om å nekte Israel deltakelse. Den nasjonale vinnerlåten "Push the button" ble for sterk kost, og man hevdet sangteksten hadde en politisk profil, myntet mot Iran. Den gang var reaksjonene i Israel sterke, ettersom man så dette som en ren politisk provokasjon fra de finske arrangørenes side. Det er historisk sett svært uvanlig å blande politiske spørsmål inn i avviklingen av Eurovision. Historien endte med at det israelske bandet fikk delta.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart