Erklæringen ble ferdig like før opplesning

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Felleserklæringen fra Israel og de palestinske selvstyremyndighetene på Annapolis-toppmøtet ble ferdig mindre enn 30 minutter før den ble lest opp av president George W. Bush, forteller israelske og palestinske kilder til Ha’aretz. Til slutt ble PA-formann Mahmoud Abbas presset av USAs utenriksminister Condoleezza Rice til å akseptere forslaget. Også president George W. Bush presset på for å få partene til å akseptere en felleserklæring. Hans første ord i møtet med Abbas og statsminister Ehud Olmert tirsdag morgen skal ha vært: "Hva skjer med felleserklæringen?" Natt til tirsdag hadde israelske og palestinske forhandlere sittet i forhandlinger som ikke gav resultater, i følge palestinske kilder. Det var først da Rice tok Abbas ut av møtet med Bush tirsdag morgen at det ble et gjennombrudd. Israelerne har en annen versjon av hva som skjedde. De forteller at partene kom til enighet på flere punkter natt til tirsdag, men at palestinerne ombestemte seg på morgenkvisten. Det var ikke nytt at palestinerne trakk seg fra punkter man hadde blitt enige om, men det var et sjokk for Israel at det ble gjort like før toppmøtet skulle begynne. Utenriksminister Tzipi Livni, som ledet den israelske forhandlingsgruppen, ble sint på palestinernes forhandlingsleder Ahmed Qureia, forteller israelske kilder til Ha’aretz.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart