Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avtale vil ha rekkefølgekrav

President George W. Bush bekreftet torsdag at en endelig fredsavtale mellom Israel og de palestinske selvstyremyndighetene ikke vil bli iverksatt før partene oppfyller sine forpliktelser etter veikartet. – Jeg tror det vil skje, at det vil være en undertegnet fredsavtale innen jeg går av som president, sa Bush under en pressekonferanse i Ramallah torsdag. Bush håper en ferdig forhandlet avtale skal motivere palestinerne til å bekjempe terror og israelerne til å stanse bosetningsveksten på Vestbredden. Senere på dagen, vel tilbake i Jerusalem, gikk Bush langt i å skissere rammene for tostats-løsningen han ser for seg. – Det må bli en slutt på okkupasjonen som begynte i 1967, sa Bush. Samtidig tror presidenten at en avtale vil kreve «justeringer av våpenhvilelinjen fra 1949 for å reflektere dagens realiteter». I Israel blir dette tolket som en støtte til å beholde de store bosetningsblokkene på Vestbredden. Bush indikerte også at de palestinske flyktningene ikke kan komme tilbake til Israel. – Avtalen må etablere Palestina som et hjemland for det palestinske folk, slik som Israel er hjemlandet for det jødiske folk, sa Bush. – Jeg tror vi må se på etableringen av en palestinsk stat og nye internasjonale mekanismer, inkludert kompensasjon, for å løse flyktningeproblemet, sa Bush. – I forhandlingene må man sikre at Israel får sikre, anerkjente og forsvarsbare grenser, og at staten Palestina er realiserbar, sammenhengende, suveren og uavhengig, sa Bush. Presidentens uttalser blir tatt relativt godt imot av den israelske regjeringen. – Vi ser på Bushs uttalelser som et positivt grunnlag for å gå videre i forhandlingene med palestinerne, sier en regjeringskilde til Jerusalem Post.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart