Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Politimenn blir ikke tiltalt etter oktober 2000-opprøret

I oktober 2000 brøt det ut opprør i noen av de israelsk-arabiske landsbyene i Israel i støtte for den palestinske intifadaen. 13 israelske arabere ble drept i sammenstøt med politiet. En intern granskning av politiets rolle fant at det ikke var tilstrekkelig bevismateriale til å reise tiltale mot noen politioffiserer. Riksadvokat Menachem Mazuz kom til den samme konklusjonen søndag. – Det er urovekkende og trist at 13 mennesker ble drept i disse hendelsene, men straffeloven har strenge krav til bevisførsel og retningslinjer for kriminelle ansvarsforhold, skriver Mazuz. Riksadvokaten har gått gjennom omfattende dokumenter om oktober 2000-opprøret, inkludert Or-kommisjonens rapport og politiets egen granskningsrapport. – Vi fant ingen beviser som støtter tiltale mot noen av politimennene som var involvert. Derfor må jeg erklære denne sak som avsluttet, skriver Mazuz. I 2003 gav Or-kommisjonen kraftig kritikk til regjeringen og politiet for deres behandling av opprøret. Daværende sikkerhetsminister Shlomo Ben Ami og to politisjefer ble holdt ansvarlig, og kommisjonen anbefalte at disse aldri mer får tjenestegjøre i slike stillinger. Kommisjonen anbefalte også at to fremstående politisjefer skulle få sparken, i følge Yedioth Aharonoth.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart