Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

januar 28, 2008

Skattepenger går til opplæring i terror

Britisk bistand til palestinske områder har gått til å finansiere terrorpropaganda, avslørte Skattebetalernes allianse i en rapport tidligere denne måneden. – Skattepengene er brukt til

Fatah presenterer seg

Slik som frimerker foreteller om lands kultur og verdier, gjør labels fra organisasjoner det samme. Den dominerende palestinske Fatah-bevegelsen vil ha internasjonal oppmerksomhet og har tekstet merkene sine også på engelsk og fransk. Motivene kan deles i tre: Heltmodig kamp, Fathas symboler og sionismens onde ansikt.

Planlegger elbil-nettverk innen 2011

Den israelske regjeringen har lagt frem en svært ambisiøs miljøplan. I løpet av tre år skal det etableres et nasjonalt elbil-nettverk.

– I Auschwitz bestemte jeg meg for å bli zionist

Dersom jeg overlever vil jeg bli en aktiv zionist, sa Noah Klieger til seg selv da han var i Auschwitz som tenåring. Den 82 år gamle journalisten har fortsatt et glødende engasjement for den jødiske staten.

Hva amerikanske jøder mener

Siden 1997 har det hvert år blitt gjort en meningsmåling blant amerikanske jøder. Man ringer rundt etter vanlige regler for meningsmålinger. 1000 personer som selv identifiserer seg som jøder, blir intervjuet, og anses for å være representative for den voksne, jødiske befolkningen i USA. I 2007 ble intervjuene gjort i tiden 6.-25. november. Her er noen av de mange svarene på meningsmålingen.

Hamas lykkes

I november kom en mye omtalt etterretningsrapport i USA om Irans atomvåpen. Slik den er gjengitt mange steder, går den ut på at det ikke er noen fare for at Iran skal få atomvåpen i overskuelig framtid. Det er ikke sikkert at konklusjonene i rapporten er så bastante som man har fått inntrykk av (og Israel mener at dette er helt galt, for Iran arbeider for fullt med å skaffe seg atomvåpen). Men rapporten gir et sterkt inntrykk av at det nå er avgjort at USA ikke kommer til å gjøre noe militært i forhold til Iran.

– Hamas tilbød hudna med Israel

Professor Dror Ze’evi ved Ben Gurion-universitet forteller at han har deltatt i en rekke møter med Hamas-representanter for flere måneder siden.

Må i fengsel for valgkamp-fuks

Omri Sharon (til venstre på bildet), sønn av Israels tidligere statsminister Ariel Sharon, må sone sin fengselsstraff, bestemte Israels høyesterett mandag. Sharon er dømt for

0

Your Cart